Op IKC Jan Ligthart bieden wij verschillende opvangmogelijkheden aan

Kinderdagverblijf
Het kinderdagverblijf is er voor de kleintjes vanaf tien weken. In onze ‘verticale groepen’ zitten kinderen van verschillende leeftijden (0-4 jaar). Hier kan de thuissituatie goed nagebootst worden. Ook stimuleert een verticale groep de sociale vaardigheden van een kind.

Peuteropvang
Spelen, stimuleren, ontwikkelen en ontmoeten zijn de kernfuncties van de peuteropvang. Kinderen van 2 tot 4 jaar leren in een ongedwongen sfeer en in een veilige omgeving om met hun leeftijdgenootjes om te gaan. Kinderen komen gemiddeld twee dagdelen per week naar de peuteropvang. Ze spelen met elkaar, maken samen knutselwerkjes, gaan met elkaar naar buiten om de wereld te ontdekken. Daarnaast is er ook extra aandacht voor rollenspellen, bewegingsspelletjes en taalspelletjes.

Buitenschoolse opvang
Veel ouders hebben behoefte aan opvangmogelijkheden voor of na schooltijd. Ons IKC biedt deze voorkinderen van 4 t/m 12 jaar. Ook tijdens schoolvakanties kunnen kinderen de gehele dag terecht. Bij de buitenschoolse opvang wordt, meer dan bij de andere opvangmogelijkheden, rekening gehouden met wensen en ideeën van de kinderen zelf. Er worden stimulerende en uitdagende activiteiten aangeboden welke gekoppeld zijn aan onze kernwaarden plezier, betrokkenheid en veiligheid.
Voor de oudere kinderen is er ook plek en ruimte om huiswerk te maken. Er is er altijd een luisterend oor voor alle verhalen en belevenissen.